Share |

Kalevalainen jäsenkorjaus lyhyesti

Kalevalainen jäsenkorjaus on perinnehoito, jossa yhdistyy lihasten rentoutus, kudosnestekierron voimistaminen, luisten tasapainotekijöiden palautus, vyöhyketerapia ja akupainallus.

Kalevalaisen jäsenkorjaajan apua saatetaan tarvita silloin, kun kehon tasapainotekijät eivät ole kunnossa. Tämä saattaa näkyä alaselän kipuina, niskavaivoina, olkapään erilaisina haasteina, tenniskyynärpäänä, rannekanava oireyhtymänä, nilkka- ja polvivaivoina, tai muina kehon kiputiloina. Jos henkilöllä on ongelmia niska-hartiaseudulla, syy voi löytyä melkein mistä tahansa kehon alueelta. Esimerkiksi nilkan virheasento voi aiheuttaa mittaeron jalkoihin, joka puolestaan kääntää lantiota aiheuttaen mutkaa selkärankaan. Kipu tuntuu kehon herkimmässä paikassa - tässä esimerkissä niska-hartiaseudulla.

Jäsenkorjaaja pyrkii katsomaan aina kokonaisvaltaisesti koko kehon tilan. Keho huoltaa luontaisesti itse itseään, mutta kuormitusten lisääntyessä epätasapainotila jää usein päälle. Jäsenkorjaaja pyrkii laittamaan tasapainotekijät kuntoon, jotta kehon luontaiset huoltojärjestelmät voivat palautua.

Kehon tasapainotekijät tarkistetaan tutkimuksella. Kineettinen ketju eli lihastoimintaketju lähtee varpaista ja päätyy pääkallon luihin. Jäsenkorjaaja tarkistaa kehon asennon, luut, nikamat, pehmytkudokset ja lihasjännitykset huomioiden koko lihastoimintaketjun toiminnan. Ongelmakohtia voi olla nilkoissa, polvissa, lantiossa, rintarangassa, lavoissa, hartioissa ja niskassa.

Tyypillinen tapa hoitaa, on painaa tiettyä kohtaa lihaksessa ja samalla mobilisoida sitä liikkeen avulla. Lihasjännitys vapautuu ja lihas päätyy lepomittaansa kun luut ja nikamat ”laitetaan paikoilleen”. Hoidon jälkeen prosessi jatkuu kehossa parikin viikkoa, mikäli hoitaja on onnistunut voimistamaan kehon luontaisia parantavia mekanismeja. Näin kehossa alkaa eräänlainen positiivinen oravanpyörä.

Toisin kuin moni muu hoitomuoto jäsenkorjaus lähestyy ihmistä hyvin lempeästi. On jopa niin, että mitä tiukempi lihaksen kireys on, sitä lempeämmin lihaksia ja kudoksia käsitellään. Kovakourainen käsittely saattaa rikkoa kudosta lisää ja jopa laskea suorituskykyä. Jäsenkorjauksessa lihaksia lähestytään siis vähitellen, hellällä otteella, ikään kuin rennoksi suostutellen.

Asiakkaan ei tarvitse valmistautua hoitoon millään tavoin. Kuitenkin on hyvä, että on syönyt päivän aikana, ettei verensokeri ole liian alhainen. Asiakas on hoidon aikana alusvaatteisillaan peitettynä huovalla muutoin paitsi hoidettavalta alueelta.

Hoidon alussa kartoitetaan asiakkaan terveyden tila. Hoitolomakkeella asiakas kertoo taustatietojaan. Voit ladata hoitolomakkeen tästä, jos haluat aloittaa sen täyttämisen jo kotona.

Kannattaa varautua siihen, että hoidon jälkeen väsyttää, kun keho totuttautuu uuteen ryhtiin. Tämä prosessi kestää reilut kaksi viikkoa. Ensimmäisten viiden päivän aikana on hyvä jättää raskaat fyysiset työt.

Tervetuloa palauttamaan kehollesi luonnollinen tasapainotila.