Share |

SI-Nivel ja "lantiokori"sinivel.jpg


Jäsenkorjaajalle lantion seudun käsittely on ensiarvoisen tärkeää. Siellä olevat virheasennot vaikuttavat kaikkialla kehossa. 

SI-nivelen  ja "lantiokorin" alueen epätasapainot tuottavat jalkoihin mittaeroa, joka puolestaan aiheuttaa virheasentoja kaikkialla kehossa.

Kun jollakin kehon alueella on virheasento, sen alueen lihakset joutuvat alttiiksi normaalista poikkeavalle rasitukselle.

Edelleen kivulle altistuvat niska- ja hartia-alueen lihakset, sillä nekään eivät ole luonnollisilla paikoillaan. Seuraksena voi olla myös jännityspäänsärkyä ja purentahäiriöitä.

Kineettisen ketjun kautta tämä tila rasittaa si-virheasento.jpgkoko kehoa. Lähes poikkeuksetta vastaaotollani käyneillä ihmisillä on "pidemmän" jalan puoleinen polvi poissa luonnollisesta asennostaan.

Si-nivel ei ole samalla tavalla nivel kuin kehon muut nivelet. Se on ristiluun ja suoliluun välinen liitos. Tämän jänteisen punoksen vapaa liikkuvuus voi vähentyä tai lukkiutua. Tämän seuraksena ristiluukaan ei löydä luonnollista paikkaansa.

Tälläinen tila voidaan yleensä vapauttaa jäsenkorjauksella. Lantion seudun lihasten yhtäaikainen käsittely on tarpeen, jotta saadaan kestävä tulos. Jäsenkorjaaja käsittelee myös kehon hoitavia pisteitä (vyöhyketerapia - reflexologia), etsii mahdolliset hermopinteet ja pyrkii vapauttamaan kudosnesteiden virtaamisen parhaan mahdollisen tuloksen varmistamiseksi. Usein hoidon yhteydessä asiakas muistaa vanhan trauman, joka on saattanut olla tämän tilanteen aiheuttaja. Uskon, että tuon trauman muistaminen ja siitä irtipäästäminen on tärkeä osa tasapainon löytymisessä.

Vastaava liitos on myös suoliluiden etupuolella; häpyliitos. Suurissa traumoissa, esimerkiksi auto-onnettomuudessa, voi sekin jäädä liikkumattomaksi.

Ristiluu on selkärangan perusta. Sen kallistuma aiheuttaa kuvassa näkyvän, usein monia vuosia kivuttomanakin pysyvän kehon virheasennon.

Vuosien mittaan tästä kuitenkin seuraa ylimääräistä rasitusta, joka jossain vaiheessa alkaa oireilla kipuna kehon herkimmillä alueilla. Uskon, että tämä tila on myös osatekijä kehon nivelten kulumisessa.

 

Mitä voin tehdä itse?

Olen vuosien varrella oppinut useita konsteja itse korjata lantionkorin asentoa. Hoidon yhteydessä kysyttäessä kerron juuri sinulle turvallisen ja sopivan itsehoito konstin / konsteja.

 

Antti Torsti -  Auttaa kivuissa ja kolotuksissa!

- yleensä jopa yksi hoitokerta riittää - Tervetuloa!

Soita ja varaa aika 0440 968682

tai lähetä viesti