Share |

 NUMEROLOGIA

Teen tulkintoja ja konsultoin aiheesta...

 

Alla lehtiartikkeli vuodelta 2001.

  Numerologia (21.3.2001)
  

 
Torsti AnttiNumerologiassa tutkitaan ihmisen nimen ja syntymäajan ja niissä esiintyvien numeroiden vaikutuksia persoonaan ja luonteeseen. Syntymäajan ja nimen kirjaimien perusteella ihmiselle voidaan laskea tunnuslukuja, jotka kuvaavat eri persoonallisuustyyppejä.

– Tämän lisäksi numerologian avulla voidaan kertoa myös millaista aikaa ihminen parhaillaan elää, kertoo helsinkiläinen numerologi Torsti Antti.

Numerologia perustuu ajatukseen, että eri luvuilla on eri henki ja merkitys. Antti kertoo, että numerologisen ajattelun mukaan aika kulkee yhdeksän vuoden jaksoissa, ja jokainen vuosi on erilainen.

– Kun tiedetään mikä vuosi on menossa, voidaan katsoa millaisiä elämänratkaisuja luonto tukee sillä hetkellä. Numerologia ei kuitenkaan ole ennustamista, Antti selittää.

Skeptikkoa eivät vakuuta puheet numeroiden ja persoonallisuuden välisestä yhteydestä.
– Numerologia on toimimatonta magiaa siinä missä astrologia ja grafologiakin. Nämä ihmisten persoonallisuuteen liittyvät huuhaat voidaan nähdä eräänlaisina luovuusmenetelmän osina, joissa on keskeistä kaksi pääperiaatetta: tutun tekeminen vieraaksi ja vieraan tekeminen tutuksi. Luovuusmenetelmät ovat kuitenkin vaiheittaisia prosesseja, jossa ideointivaiheet aina päättyvät maan pinnalle palautumiseen ja kriittiseen arvioon saaduista tuloksista. Numerologia on kuin yrityksen aivoriihi, jossa ideavaiheen fläppitauluarkit esitetään tuloksina, kommentoi Lauri Gröhn, tunnettu skeptikko Brysselistä.
Numerot osana henkisyyttä
Atk-alalla työskentelevä Antti kertoo oman kiinnostuksensa henkisyyteen ja numerologiaan heränneen noin kymmenen vuotta sitten.
– Tapasin erään numerologin vuonna –95. Aluksi suhtauduin asiaan epäilevästi, mutta sitten kiinnostus heräsi kunnolla, ja seuraavana vuonna aloin perehtyä aiheeseen.
Antti on saanut numerologin oppinsa espanjalaiselta Gladys Lobosilta. Tämä numerologian grand old lady on tutkinut alaa jo yli 50 vuoden ajan ja kirjoittanut aiheesta kirjoja. Suomessa on Gladysin oppisuuntia edustavia numerologeja on noin parikymmentä.
Numeroista apua elämään
Antin mukaan numerologian avulla pystytään konkreettisesti auttamaan ihmisiä.
Ihmisten auttaminen perustuu nimen antamiseen. Koska nimestä laskettavat luvut määrittelevät miten vapasti me pystymme ilmaisemaan syntymäajasta laskettavaa perusluonnettamme, voidaan nimeä muuttamalla muuttaa myös elämän puitteita.
– Uuden nimen antaminen on pitkä prosessi, ja sen aikana kommunikoidaan myös korkeamman hengen kanssa. Kommunikointi tapahtuu heilurin avulla. Liikkeen suunnan mukaisesti heiluri vastaa kysymyksiin, Antti selittää.
Lauri Gröhnin mielestä numerologian auttava vaikutus on lähinnä epäeettistä magia. Gröhn näkee asian niin, että jos ihminen ryhtyy analysoimaan itseään uudessa kontekstissa, saattaa luovuusprosesseja käynnistyä.
– Mutta ihmiset, jotka turvautuvat numerologiaan, luultavammin tuota huuhaata faktana, jolloin vaikutukset pikemminkin negatiivisia, koska numerologian lausunnosta tulee eräänlainen pakkopaita.
Myös numerologisten analyysien myyminen asiakkaalle saa skeptikolta tuomion.
– Mielestäni on puhdasta huijausta, jos asiakkaalle uskotellaan numerologisen analyysin todella paljastavan jotain asiakkaan luonteesta, sanoo Gröhn.
Numerologi löytää asiakkaansa pääasiassa puskaradion kautta. Suomessa markkinat ovat kuitenkin suhteellisen pienet: Kirjallisuutta on vähän, ja aiheesta järjestetään joskus kursseja. Sen sijaan numerologia on suosittua Puolassa ja muissa itäblokin maissa.
Mikä numerologiassa sitten ihmisiä kiehtoo? Lauri Gröhn pohtii asiaa ja toteaa:
– Ehkä tässä on kyse ihmisten palautenälästä. Kun oikeaa tietoa ei tule riittävästi, pseudokin kelpaa.
Teksti: Sara Lindström
Kuva: Ida Pimenoff